latinica  ћирилица
10/10/2019 |  11:01 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

Савез општина и града И.Херцеговине: Вукановићу, ниси ни херцеговачки, ни народни, ни српски!

Срамно и бестидно гнусно перо /посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске/ Небојше Вукановића окаљало је Српску православну цркву, највећу и највреднију светињу која је народ српски одржала на окупу и опстала у тешким временима пуних осам вијекова, саопштено је из Савеза општина и града Источне Херцеговине.
Требиње - Фото: илустрација
ТребињеФото: илустрација

- Иако Ваша писанија обично не заслужује пажњу и одговор, на наказне ставове изнесене у тексту "Расколник и Јуда српски у мантији" нисмо могли остати равнодушни и глуви. Тешко сте увриједлили сваког Херцеговца, потомка Саве Немањића, Светог Василија Острошког и Тврдошког, Светог Петра Зимоњића, чувара коријена и традиције наших светаца, страдалника, мученика, владика - истиче се у саопштењу.

Из овог савеза наглашавају да се Вукановић обрушио на најсветије што српство има и још једном доказао да није ни народни ни херцеговачки посланик.

- Као што сте се Ви одрекли цркве и часних српских отаца, коријена, историје, ми се данас одричемо Вас и Ваших ставова јер не заслужујете да Вас назовемо Херцеговцем, братом и пријатељем - поручили су из Савеза општина и града Источне Херцеговине.

У саопштењу се подсјећа да је Свети Сава успио да успостави једну вјеру, једну мисао и један циљ, од кога се није одустајало вијековима, те да је народ херцеговачки, пратећи његову мисију, схватио да без јединства и поштовања не можемо опстати ни напредовати.

- Ви одавно подривате јединство у Херцеговини и покушавате на све начине изазвати раздор. Посљедњим гнусним ријечима и вријеђањем његове светости патријарха српског Иринеја и архијереја Српске православне цркве увриједили сте цијели српски народ и показали да у сваком житу има кукоља и да више нисте ни народни, ни херцеговачки, ни српски - наглашава се у саопштењу.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Небојша Вукановић објавио је јуче на свом блогу текст под насловом "Расколник и Јуда српски у мантији" у којем је изнио безобзирне увреде на рачун патријарха српског Иринеја, назвавши га "моралном и људском наказом у мантији у деветој деценији живота".