latinica  ћирилица
10/10/2019 |  12:05 | Аутор: СРНА

Бјелица: Напади су одраз недостатка политичке културе и образовања

Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица сматра да су увреде појединих званичника ове странке на рачун Његове светости патријарха Иринеја, а потом и на њега одраз недостатка политичке културе и образовања.
Милован Бјелица - Фото: РТРС
Милован БјелицаФото: РТРС

Након што је реаговао на увреде које је на рачун патријарха Иринеја изнио посланик СДС-а Небојша Вукановић у тексту под насловом "Расколник и Јуда српски у мантији", огласио се и други званичник ове странке Драган Мектић који је патријарха назвао "нулом", а за Бјелицу рекао да је "највећа брука СДС-а".

- Мектић би требало да каже колико је новца добио од једног привредника из Београда 2014. године на име подршке СДС-у и за шта га је потрошио. Након што је поново тражио новац, Предсједништво СДС-а га је прошле године смијенило са мјеста шефа Изборног штаба странке за опште изборе - истакао је Бјелица.

Он је упитао министара безбједности у техничком мандату да ли још тргује са српским позицијама у министарству на чијем је челу.

Као одговор на Мектићеве увреде, Бјелица је подсјетио да му је Свети архијерејски синод Српске православне цркве 2002. године додијелио високо одликовање Орден Светог Саве Другог степена у знак признања за велики труд уложен у изградњу храма Светог Великомученика Георгија на Равној Романији.

Он је оцијенио да су напади на Цркву и црквене великодостојнике недобронамјерни и "дно дна" сваког човјека.