latinica  ћирилица
10/10/2019 |  12:10 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

Караџић-Јовичевић: Лични ставови Мектића и Вукановића

Функционер СДС-а Соња Караџић Јовичевић изјавила је данас Срни да Драган Мектић и Небојша Вукановић износе личне, а не ставове СДС-а о Његовој светости патријарху српском Иринеју.
Соња Караџић Јовичевић - Фото: РТРС
Соња Караџић ЈовичевићФото: РТРС

- Не мислим да су им ставови примјерени, иако су лични. СДС је као државотворна странка вратила Српској православној цркви заслужено мјесто и значај након 45 година у коме је Црква имала подређен положај у односу на остале вјерске заједнице - рекла је Јовичевићава.

Она је подсјетила да је СДС вратио вјерунауку у школе и обичаје у српске породице.

- Уколико се жељело коментарисати нешто што се односило на оне којима су уручени оредени СПЦ, могло се урадити мимо Његове светости патријарха српског Иринеја. Одлуке нашег патријарха може коментрисати Синод СПЦ, па тек онда да се ми, евентуално, усудимо да изнесемо неко мишљење које би и тада морало бити са великим опрезом - рекла је Јовичевићева, подсјетивши да српски народ има највише повјерења у СПЦ.

Вукановић је јуче на свом блогу објавио текст под насловом "Расколник и Јуда српски у мантији" у којем је изнио безобзирне увреде на рачун Његове светости патријарха Иринеја, назвавши га "моралном и људском наказом у мантији у деветој деценији живота".