latinica  ћирилица
10/10/2019 |  16:18 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Инспектори Србије и Српске заједно у инспекцијском надзору

У фебруару ове године на заједничкој сједници Влада Републике Српске и Србије потписан је Меморандум о сарадњи и размјени искустава у области инспекцијског надзора.

На подручју Вишеграда инспектори су контролисали саобраћај у циљу сузбијања нелегалног међународног превоза путника.

На граничном прелазу у Вардишту нису пронађена лица која се баве "такси превозом на црно".

У протеклом периоду, нелегалним превозницима из Србије махом на територији Бијељине и Зворника су изрицане мјере забране приступа на територију БиХ.

- Укупно је санкционисано 69 возила. По закону, у одсуству правног лица у случају када нису хтјели да плате прекршајне налоге и тражили судска одлучивања, на суду је потврђено 15 захтјева која смо подносили против возача страних возила - каже Реља Митровић, републички саобраћајни инспектор.

На терену су, осим саобраћајних, били ангажовани грађевински и еколошки инспектори.

- Неправилности нису утврђене. Са контролама настављамо даље. Прво што нас чека је контрола брана Зворник и Бајина Башта које су у власништву Србије али једним дијелом су на територији Србије а другим на територији Српске - истакао је Драган Мијовић, главни репиблички урбанистичко-грађевински и еколошки инспектор.

Поред контроле инфраструктурних објеката у међудржавној зони, који су од заједничког интереса, биће контролисани и мостови, путеви, те руковање и транспорт опасних материја.