latinica  ћирилица
10/10/2019 |  16:30 ⇒ 16:34 | Аутор: СРНА

Видовић-Машић: Фоча има потенцијал да буде једна од најразвијенијих општина у Српској

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је данас у Фочи, након састанка са начелником општине Радисавом Машићем, да ће ова локална заједница моћи да рачуна на подршку Владе у области развоја туризма, дрвопрераде и путне инфаструктуре.
Фоча:Видовић и Машић - Фото: СРНА
Фоча:Видовић и МашићФото: СРНА

Видовићева је истакла да је туризам велики потенцијал општине Фоча.

Она је истакла да је за развој туризма потребна добра путна инфраструктура, те указала да је у овој локалној заједници путна инфраструктура веома проблематична.

- Морамо се потрудити и да обезбиједимо инвеститора када је у питању дрвопрерада, што је такође велики потенцијал Фоче. Глобално гледано, ова општина може да буде међу најразвијенијим општинама у Српској - рекла је Видовићева.

Она је похвалила општину Фоча да је буџетски стабилна и да се домаћински понаша према ресурсима и средствима којима располаже, напоменувши да се све обавезе из општинског буџета исплаћују у редовним терминима.

Машић је рекао да, уз нове инвестиције Владе Српске, Фоча може направити и нове искораке у развоју.

- Охрабрени смо данашњим разговорима, јер смо дошли до заједничких ставова шта је потребно приоритетно радити у нашој општини. Прије свега желимо да побољшамо стање у дрвном сектору и да финализујемо производњу, чиме ћемо обезбиједити већи број радних мјеста - навео је Машић.

Он је додао да су очекивања да ће Влада покушати да заједно са општином интензивније рјешава велики проблем путне инфаструктуре, те да ће додатно помоћи развој здравства, као и Националног парка "Сутјеска" и туризма уопште.