latinica  ћирилица
10/10/2019 |  17:00 | Аутор: СРНА

Вишковић-Затлер: Српска испуњава обавезе у области европских интеграција

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас у Бањалуци да је Српска опредијељена за европски пут и међу првима у БиХ испуњава обавезе у области европских интеграција.
Вишковић и Затлер - Фото: СРНА
Вишковић и ЗатлерФото: СРНА

Вишковић је на састанку са новоименованим шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Затлером поновио да су институције Српске показале јасну опредијељеност, те активно доприносе процесу европских интеграција, уз пуно уважавање уставног уређења и надлежности, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Он је Затлера упознао о томе да је Влада Републике Српске данас усвојила документ Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022, који прати реформске процесе које Влада већ спроводи, те да је реализација великог броја мјера већ у току.

На састанку, током којег су размијењена мишљења о политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, изражено је очекивање да ће убрзо бити избарана Влада Федерације БиХ и успостављен нови сазив Савјета министара, ради наставка реформе и пројеката с циљем стварања бољих услова за пословање привредних субјеката и унапређења стандарда грађана.