latinica  ћирилица
10/10/2019 |  18:55 ⇒ 19:15 | Аутор: СРНА

Аџић: Градња моста на Сави отвара нове развојне могућности

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је Срни да градња моста на Сави отвара нове могућности за развој привреде и туризма.
Зоран Аџић - Фото: СРНА
Зоран АџићФото: СРНА

Он је истакао да за локално становништво почетак изградње новог моста представља досањан сан.

Аџић је нагласио да, након изградње моста у Градишци, више неће бити саобраћајних гужви због колона возила на садашњем граничном прелазу, које често дијеле град на два дјела.

- Вјерујем да ће након изградње новог моста на Сави сви путници који овдје пролазе памтити Градишку као лијеп и уређен град, а не по гужвама, огромним колонама возила и мукотрпном чекању на прелазак границе - рекао је Аџић.

Он је истакао да новим мостом Градишка добија велику шансу јер се пословна зона Лиман налази непосредно уз будући мост и царински терминал.

Аџић каже да је Градска управа урадила све што је у њеној надлежности да се у будућности отвори простор од 400 хектара зељишта нове пословне зоне Лиман, која може да буде значајна за равој Градишке, али и Републике Српске и БиХ.

У Градишци ће сутра бити озваничен почетак изградње моста преко ријеке Саве, што је један од најзначајнијих пројеката који заједнички реализују Република Српска, БиХ и Хрватска.