latinica  ћирилица
10/10/2019 |  19:16 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

"Дјечија недјеља": Шеранић у посјети милићким тројкама

Поводом обиљежавања "Дјечије недјеље", министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, представници Републичког фонда за дјечију заштиту и градоначелник Зворника посјетили су зворничку породицу Ристановић, која је прије једанаест мјесеци добила тројке. Родитељима је уручена новчана помоћ, а малишанима поклони.

Након пет година чекања и два процеса вантјелесне оплодње, деветог новембра прошле године, Марку и Бојани остварена је највећа жеља - постали су родитељи.

На свијет су "дошла" три дјечака - Димитрије, Георгије и Нестор.

- Пет година смо чекали потомство, није нам ишло, али ево срећа нам се осмјехнула и сад имамо три мала анђела. И живот се тотално промијенио, али на боље. Велика је ово награда, смисао живота уствари - прича мајка Бојана .

На свом путу ка великом циљу, Ристановићи су имали подршку локалне управе и Владе Републике Српске.

Стога је данашња посјета надлежних за њих, велика част.

- Изузетно ми је задовољство што имам прилику да се са њима и подружим и на неки начин да промовишемо оно што ова локална заједница ради, а наравно и Влада Републике Српске у смислу свих оних мјера које радимо по питању наталитета - истакао је Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

- Ми смо прије десет година усвојили једну Стратегију, од борбе за добијање потомства до стипендирања ђака и студената, да практично породицама наших суграђана, односно родитељима, будемо на услузи и да будемо њихови савезници - рекао је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

У посљедњих годину дана Зворник је два пута добио тројке, а жеља свих је да таква ситуација буде настављена.