latinica  ћирилица
10/10/2019 |  22:44 | Аутор: РТС

Митровић у завршници донио побједу Србији (ФОТО)

Фудбалска репрезентација Србије побиједила је Парагвај резултатом 1:0 у пријатељској утакмици одиграној у Крушевцу. Побједоносни погодак постигао је нападач Александар Митровић у 90. минуту.
Фудбалери Србије (фото:B92/AK) -
Фудбалери Србије (фото:B92/AK)

Селектор Љубиша Тумбаковић је мало "промијешао карте", делом и што није могао да рачуна на неколико стандардних репрезентативаца (Душана Тадића, Немање Матића, Николе Миленковића и Сергеја Милинковић-Савића).

Александар Коларов играо је на позицији штопера, а прилику добили играчи који не представљају окосницу тима, попут Предрага Рајковића, Стефана Митровића и Немање Милетића.

Парагвајци су боље отворили меч у Крушевцу и нападали у уводном дијелу меча, али се након петнаестак минута наш тим ослободио притиска и почео да пријети.

Фудбалери Србије (фото:B92/AK)

Најагилнији у нападу били у Немања Радоњић, Филип Младеновић и Адем Љајић, који је у 25. минуту погодио пречку.

Србија је била бољи ривал, али није могла до гола и на паузу се отишло без погодака, да би на старту наставка Парагвајци мало помогли. Мигел Алмирон је покушао да инсценира пенал и добио други жути картон, па су "орлови" имали више од 35 минута имали играча више.

И поред бројчане предности нису успијевали да пробију бедем гостију све до надокнаде времена, када је Митровић сјајно скочио послије центаршута Родића са лијевог бока и постигао свој 29. гол у националном дресу.

Српску селекцију у понедјељак очекује наставак квалификација за Европско првенство 2020. године, када ће на програму бити гостовање Литванији од 20.45.