latinica  ћирилица
11/10/2019 |  11:57 ⇒ 12:18 | Аутор: СРНА

Гондола - један од најважнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини

Генерални директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љеванић рекао је Срни да је на планини током љета много урађено, а један од најважнијих инфраструктурних пројеката је изградња гондоле чије је отварање заказано за 30. новембар.
Јахорина - изградња гондоле - Фото: РТРС
Јахорина - изградња гондолеФото: РТРС

Љевнаић је истакао да ће сутра у Београду бити званично отворена једна од највећих промоција гондоле - новог туристичког садржаја на олимпијској планини.

- Желимо да сваки скијаш сазна шта је то ново и спремно на Јахорини за зимску сезону. Једна кабина гондоле већ је изложена у Кнез Михаиловој улици гдје сви Београђани могу да виде њен изглед, уђу у њу и виде шта их то чека на планини. Циљ нам је да до скијаша стигне порука да је пуно уложено у инфраструктуру - навео је Љевнаић.

Према његовим ријечима, прва кабинска гондола на Јахорини има 36 кабина у које се може смјестити по 10 лица, док је капацитет годноле 2.700 скијаша на сат, што ће помоћи бржем вертикалном транспорту током зимског периода ка врху планине.

Он је навео да су испод гондоле изграђене три нове стазе од којих ће једна бити осњежена, додајући да су стазе нове, благе, широке и уређене по ФИС стандардима.

- Градимо и лифт, пет километара расвете, потпуно нови систем наплате ски-карата. Тиме желимо да истакнемо квалитет Јахорине и да до скијаша дође информација да планина и даље има најбољи однос цена и квалитета у региону, будући да смо 90 одсто јефтинији од прве наше најближе конкуренције или дестинације - поручио је Љевнаић.

Љевнаић је навео да је отварање гондоле на Јахорини заказано за 30. новембар, а отвориће је српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик, након чека ће услиједити концерт Саше Матића.

Промоција јахоринске гондоле у Кнез Михаиловој почела је јуче и трајаће до понедјељка, 14. октобра, а у том периоду заинтересованима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање, док ће помоћу уређаја за виртуелну реалност и апликације моћи да осјете како се скија на Јахорини.

Током промоције биће организована и наградна игра, а најсрећнији ће освојити седам дана скијања на Јахорини.

Након Београда, промоција ће бити одржана у Новом Саду на Тргу слободе од 17. до 21. октобра.

Организатори промоције су Олимпијски центар "Јахорина" и Представништво Републике Српске у Србији.