latinica  ћирилица
11/10/2019 |  12:34 ⇒ 12:41 | Аутор: СРНА

Парламент Српске опредијељен за европске интеграције

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је у разговору са новименованим шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Затлером да је Парламент Српске једногласно изразио опредијељеност за европске интеграције.
НСРС предсједник делегације - Фото: РТРС
НСРС предсједник делегацијеФото: РТРС

Чубриловић је рекао да Народна скупштина Српске интензивно ради како би донијела законе и друге акте који треба да омогуће достизање одређених европских стандарда, без обзира када ће БиХ постати пуноправни члан ЕУ.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске пожелио је добродошлицу Затлеру и додао да институције Српске имају веома коректну сарадњу са Делегацијом ЕУ, изражавајући увјерење да ће добра сарадња бити настављена.

Чубриловић је захвалио Делегацији ЕУ која је дала значајан допринос за отпочињање изградње моста на Сави код Градишке, који ће омогућити функционалније и ефикасније саобраћајно поевезивање цијелог региона, али и са земљама ЕУ, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Он је поновио да је неопходно коначно завршити формирање заједничких органа на нивоу БиХ јер је то, како је нагласио, у интересу Српске, Федерације БиХ, конститутивних народа и свих грађана.

Чубриловић и Затлер размијенили су мишљења и о другим актуелним темама у Републици Српској и БиХ.