latinica  ћирилица
11/10/2019 |  12:37 | Аутор: БЕТА

МУП Србије примио у радни однос 677 младих послије завршене обуке

Свечана промоција и пријем у радни однос 677 полазника 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку, одржана је на платоу испред Палате Србија.
Свечана промоција полазника МУП-а Србије - Фото: СРНА
Свечана промоција полазника МУП-а СрбијеФото: СРНА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је том приликом да 42.000 људи у систему МУП брине о безбједности грађана и истакао да је нарочито поносан што се међу новим колегама налази и 145 дјевојака.

Он је подсјетио да је полиција ове године заплијенила рекордних 5,4 тоне наркотика, разбијено је 19 криминалних група и ухапшено 110 одоба, а како је додао, МУП наставља да се непрестано бори против корупције и тиме јача положај државе. Од када је он министар у радни однос примљено је, каже 3.700 нових припадника МУП.

Од понедјељка још 423 младих започиње обуку у Сремској Каменици, а до краја године, најавио је министар, у МУП ће се запослити још 600 особа.

У име полазника присутнима се обратила најбоља у 20. класи Марија Филиповић која је обећала да ће она и њене колеге поштено и часно служити Србији и њеним грађанима.

Полазници обуке извели су и показне антитерористичке вјежбе.

Свечаности су присуствовали и премијерка Ана Брнабић, министри Златибор Лончар, Александар Вулин и Бранислав Недимовић као и шеф БИА Братислав Гашић.