latinica  ћирилица
11/10/2019 |  13:54 ⇒ 13:59 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Иванцов: Формирање СМ отежава реализацију пројеката

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у разговору са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим изразио је мишљење да би сви политички субјекти у БиХ требало да се усмјере на области и мјере о којима постоји заједнички интерес, а не да свакодневно истичу политичка питања о којима се не слажу и у вези са којима имају различите ставове.
Иванцов-Чубриловић - Фото: РТРС
Иванцов-ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је указао на чињеницу да неформирање Савјета министара и неефикасан рад других заједничких органа на нивоу БиХ отежава реализацију великих инфраструктурних пројеката у Републици Српској и Федерацији БиХ, те да је, због тога, у интересу свих да се коначно примијене резултати општих избора који су одржани прије годину дана, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Током састанка у Бањалуци Чубриловић и Иванцов данас су разговарали о неформирању заједничких органа на нивоу БиХ, раду Народне скупштине и унапређењу међусобне сарадње.

Чубриловић је рекао да сви органи власти и институције Републике Српске несметано функционишу, истичући да је Народна скупштина најефикаснији парламент у БиХ, јер је до сада одржала 12 сједница, шест редовних и шест посебних, донијела значајан број нових закона и других аката да би омогућила бржи развој и побољшала стандард живљења у Републици Српској.

- Као позитиван примјер, Чубриловић је истакао јучерашње усвајање пакета социо-економских реформи за период 2019–2022. године, документа који је усаглашен на нивоу Владе Републике Српске и Владе Федерације БиХ - додаје се у саопштењу.

Чубриловић и Иванцов размијенили су мишљења и о другим актуелним политичким темама.