latinica  ћирилица
11/10/2019 |  13:57 | Аутор: СРНА

ПДП: Калинић без аргумената блати Младена Иванића

Из ПДП-а је саопштено да некадашњи званичници Републике Српске, попут предсједника Народне скупштине Драгана Калинића без иједног аргумента покушавају да блате бившег српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, али и своје некадашње страначке колеге из СДС-а.
ПДП -
ПДП

- Он /Калинић/ заборавља да је за вријеме Иванићевог мандата Српска била поштована и уважавана и на Западу и на Истоку. У посјете је примио, износећи наше позиције и ставове, највише званичнике - од Ангеле Меркел до папе, а с друге стране био је почасни гост, стојећи до предсједника /Русије Владимира/Путина, војне параде у Москви - наводи се у саопштењу.

Из ПДП-а наводе да Калинић "свјесно заборавља да је управо Иванић за свог мандата спасио и Србију и Српску од ревизије пресуде БиХ и на тај начин онемогућио далекосежне материјалне, територијалне и историјске посљедице".

- Иако ограничених надлежности, успио је довести и инвеститоре у Српску који су завршили пројекте попут изградње Дома здравља у Котор Варошу - наводи се у саопштењу.

У ПДП-у кажу да многе друге чињенице стоје на страни рада и дјеловања Младена Иванића.