latinica  ћирилица
11/10/2019 |  13:58 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Младима за предузетничке пројекте 4,4 милиона КМ (ФОТО)

За други циклус "Програма подстицаја развоја предузетништва код младих до 35 година - Стартап Српска" обезбијеђена су 4,4 милиона КМ, а пројекти који ће бити финансирани одобрени су на данашњој сједници Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске у Бањалуци.
Сједница УО Завода за запошљавање Српске - Фото: РТРС
Сједница УО Завода за запошљавање СрпскеФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, која је била домаћин сједници Управног одбора Завода за запошљавање, рекла је на конференцији за новинаре да овај програм већ даје резултате.

- У прошлом циклусу је било обезбијеђено 3,6 милиона КМ, а исти износ и други циклус. У првом циклусу средства је добило 112 лица која су запослила додатних 40 радника. У другом циклусу су одобрена 102 пројекта и надамо се да ћемо имати укупно најмање 150 нових запослених - нагласила је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, који је присуствовао сједници Управног одбора, истакао је да је на јавни позив стигло више од 200 апликација.

- Да бисмо обухватили више људи од планираних 102 одлучили смо да преусмјеримо око 800.000 КМ колико је уштеђено од других пројеката Завода за запошљавање - рекао је Вишковић.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић истакао је да се овај пројекат разликује од других по томе што је ријеч о инвестиционом пројекту којим помажу младима.

Он је изразио задовољство што су наишли на подршку предсједника и премијера Српске у реализацији овог пројекта.