latinica  ћирилица
11/10/2019 |  14:05 ⇒ 14:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић о Космету: Нико нам ништа не нуди

Нико нам не нуди ништа по питању Косова и Метохије, неће да нам дају ништа, рекао је предсjедник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

- Нико нам не нуди подјелу, нико нам не нуди ништа. Неће да нам дају ништа - рекао је Вучић у Ковину, на питање да ли је од изасланика предсједника САД Ричарда Гренела добио увjеравања да ће бити укинуте таксе и да ли ће од Србије бити тражено нешто за узврат, те да ли је било ријечи о подјели.

Он је рекао и да оне земље које су признале Косово желе да виде Србију без Косова.

- То у машти нечијој ми имамо нешто и треба нешто да добијемо, али ништа нико неће да нам нуди, то да имате у виду - рекао је Вучић.

Он је истакао да му седам година нико ништа не нуди кад је ријеч о косовском питању и истакао да ни САД, која је признала независност Косова, неће да промијени свој став.

Вучић о Гренелу: Промислићу, па ћу изаћи у јавност

Треба ми вријеме да промислим о разговору са Ричардом Гренелом и да видим шта нам је даље чинити, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Тек потом, истакао је, изаћи ће у јавност.

Он, наиме, није хтио да износи детаље разговора, на питање новинара, али је истакао да је разговор био озбиљан, отворен и одговоран.

- Разговор је био озбиљан, отворен и одговоран и то је све што могу да кажем - поновио је предсједник Вучић у два наврата.

- За разику од других политичара, нисам тако велике памети да бих могао да прицам велике приче, волим да прође одређено вријеме и да сам размислим, да видим шта нам је чинити по одређеним питањима и тек онда да изађем у јавност -  рекао је Вучић, који се јуче у Београду састао са Гренелом.

Он је рекао да не размишља о томе да на основу тога добија политичке поене.