latinica  ћирилица
11/10/2019 |  15:50 ⇒ 15:54 | Аутор: Б92

Федерер послије велике драме елиминисан од Зверева (ВИДЕО)

Роџер Федерер није успио да се пласира у полуфинале Мастерса у Шангају, пошто га је зауставио Александар Зверев.

Нијемац је одиграо сјајан меч, баш као и Швајцарац, а побједа је на крају припала млађем тенисеру – 6:3, 6:7 (7), 6:3.

Зверев ће у полуфиналу ће играти против Матеа Беретинија или Доминика Тима, чији је меч сљедећи на програму у Шангају.

Раније у току дана пласман у полуфинале обезбиједили су Медеведев, победом над Фоњинијем, и Циципас, тријумфом над Ђоковићев.

Зверев је играо перфектно у првом сету, освојио је чак 89 одсто поена на први сервис и 80 на други. Није морао да спасава ниједну брејк лопту, што говори о сјајној игри.

С друге стране, Федерер је имао проблема на други сервис и Нијемац је то искористио у шестом гему. Прву брејк лопту је искористио, потом је потврдио одузети сервис и убрзо добио сет – 6:3.

На старту другог сета тенисери су размијенили по брејк и до једанаестог гема није било шанси да се одузме сервис противника. Међутим, при резултату 5:5 Зверев користи прву шансу и прави брејк.

У наредном је сервирао и за побједу и имао је три узастопне меч лопте (40:0). Тада се десило "чудо", Швајцарац је спектакуларном игром спасио три меч лопте и направио брејк. Публика на трибинама била је у трансу.

Ушло се у тај-брејк у којем је Федерер има 5:3, али је Зверев успео да се врати и дође до нове меч лопте, 6:5. Није успио да је искористи, а потом ни другу, Федерер је прихватио поклоне и потом изједначио на 1-1, 6:3, 6:7 (7).

Чинило се да ће Роџер добру игру с краја другог сета пренијети на трећи, али то се није десило. Нијемац је одмах одузео сервис трећем играчу света и послије неколико минута на семафору било је 3:0.

У четвртом гему виђен је велики сукоб Федерера и главног судије Форкаделија. Италијан је Швајцарцу одузео поен, што је значило да Зверев има двије брејк лопте. Уследила је велика расправа, која је на крају опасно наљутила Швајцарца.

Федерер је спасио брејк лопте, смањио на 3:1 и наредном гему је покушао да врати изгубљени сервис. Имао је 15:30, притискао је, али је Зверев сјајном игром успео да се извуче и на крају добије гем.

Овај период меча испоставиће се као кључан, Швајцарац није успио да се врати и Нијемац долази до побједе.