latinica  ћирилица
11/10/2019 |  17:45 | Аутор: СРНА

Аџић: Мост на Сави - нова могућност за развој

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је данас да је почетак изградње моста на ријеци Сави веома значајан јер ће створити нове могућности за развој привреде и туризма.
Зоран Аџић - Фото: РТРС
Зоран АџићФото: РТРС

Аџић је истакао да након реализације овог пројекта неће бити гужви у саобраћају, наводећи да је Градишка већ 10 година у саобраћајном колапсу и туристи и пролазници памте је по дугим колонама и чекањима на граничном прелазу.

- Надам се да ће након изградње новог моста туристи и пролазници носити лијепе утиске из Градишке, која жели да постане и изглада као модеран град - рекао је Аџић новинарима након што је озваничен почетак изградње моста на ријеци Сави.

Он је нагласио да се Градишка налази на вратима Републике Српске и БиХ и на граници са Европском унијом, те да треба да прати тренд изношења знања и нових технологија из земаља ЕУ на подручја уз саму границу са Унијом.

- Градишка је идеалан простор за то јер је овдје уз нови царински терминал и гранични прелаз 400 хектара земљишта у власништву Републике Српске и БиХ, за које је припремљена просторно-планска документација за изградњу слободне економске зоне, а имамо на 12 километара одавде и привредну зону у Новој Тополи - навео је Аџић.

Он је истакао да Градска управа свим инвеститорима може да обезбиједи да за изградњу објеката за седам дана добију локацијске услове, за седам грађевинску, а за десет дана употребну дозволу.