latinica  ћирилица
12/10/2019 |  08:11 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Београд: Промоција јахоринске гондоле

У Београду ће данас бити званично отворена једна од највећих промоција гондоле - новог туристичког садржаја на олимпијској планини Јахорини.
Гондола од Пала до Јахорине (Фото: http://ba.n1info.com) -
Гондола од Пала до Јахорине (Фото: http://ba.n1info.com)

Промоција јахоринске гондоле Партизан-Јавор биће одржана у подне у Кнез Михаиловој улици, испред Културног центра Београда, најављено је из Представништва Републике Српске.

Отварању ће присуствовати директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Промоција јахоринске гондоле у Кнез Михаиловој трајаће до понедјељка, 14. октобра, а у том периоду заинтересованима ће бити подијељене брошуре, на поклон ће добити бандане и једнодневне ваучере за скијање, а помоћу уређаја за виртуелну реалност и путем апликације моћи ће да осјете како се скија на Јахорини.

Током промоције биће организована и наградна игра, а најсрећнији ће освојити седам дана скијања на Јахорини.

Након Београда, промоција ће од 17. до 21. октобра бити одржана у Новом Саду на Тргу слободе.

Олимпијски центар Јахорина, заједно са Представништвом Републике Српске у Србији, настојаће да грађанима Београда и Новог Сада дочара све оно што их од садржаја чека на Јахорини, туристичком бисеру Републике Српске, наведено је у саопштењу.

Гондола Партизан-Јавор прва је кабинска гондола на Јахорини, која има 36 кабина, од којих је једна ВИП.

У сваку кабину може се смјестити максимално десет особа, док је капацитет гондоле 2.700 скијаша на сат, што ће додатно повећати брзину превоза гостију до врха планине.

Ово је један од значајнијих пројеката за Јахорину, јер ће захваљујући гондоли бити отклоњене гужве у зимској сезони, биће растерећена централна стаза на планини, а гондола ће радити и у екстремним условима - при великим вјетровима и магли.

Гондола, за чију је израду задужена италијанска компанија Лајтнер, радиће и када друге инсталације не могу, што је био један од основних предуслова за њену изградњу и идеја водиља када је ова инвестиција планирана.