latinica  ћирилица
12/10/2019 |  12:09 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Власеница: Вишковић на Сајму привреде (ФОТО)

У Власеници је данас отворен Сајам привреде и пољопривреде на којем је своје производе представило више од 80 излагача из Власенице и региона.

Сајам, који пети пут организује општина Власеница с циљем развоја производње и предузетништва на том подручју, свечано је отворио начелник општине Мирослав Краљевић, који је рекао да су сајамске активности, попут данашње, дио историје општине Власеница већ више од једног вијека.

- Више од 100 година овдје се обиљежава Михољдан, када се организује и вашар, али у посљедњих пет година општина Власеница организује Сајам у оквиру тог вашара. То је прилика да, не само општина Власеница, него цијела регија, Република Српска, Федерација БиХ, Србија и сви из окружења дођу у Власеницу и презентују своје производе - рекао је Краљевић.

Он је навео да је Сајам најважнији догађај тог типа који се током године организује у Власеници.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да Сајам привреде и пољопривреде у Власеници значајно доприноси развоју предузетништва у регији.

Власеница - Сајам пољопривреде и привреде

Вишковић је рекао да на Сајму произвођачи који су изложили своје производе могу да прошире број купаца, развијају своју производњу и од тога имају корист.

- У томе сигурно имају моју подршку - рекао је Вишковић уочи отварања ове манифестације.

Он каже да сајму у Власеници не присуствује у улози високог републичког званичника, већ само као становник регије и овог мјеста.

- Видио сам да има и штандова предузетника из ФБиХ и из окружења - рекао је Вишковић.