latinica  ћирилица
12/10/2019 |  12:32 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Модрича: Пријем за златног одбојкаша Околића

Начелник општине Модрича Младен Крекић уприличио је данас пријем за репрезентативца Србије у одбојци Александра Околића, рођеног Модричанина, а међу присутнима су била и дјеца из Одбојкашког клуба Модрича.

Околић је захвалио за велику подршку, посебно начелнику Крекићу који га је, како је истакао, сјајно дочекао и обећао да ће се трудити да, док буде играо за Србију, у најбољем свјетлу представља Модричу, Републику Српску и Србију.

Осим захвалности Модричи и Републици Српској за подршку коју му пружају, Околић је рекао да је данас ту и да мотивише младе да се баве оним што су изабрали, да не одустају од својих снова већ да у њих вјерују.

- До прије неколико година био сам дијете које је шетало овим улицама и играло баскет, а данас стојим овде са најсјајнијом европском медаљом - рекао је Околић.

В.д. помоћника министра за породицу, омладину и спорт Републике Српске Марио Ђуран сматра да не треба крити задовољство и понос који Модричани и грађана Српске осјећају због тога што је Околић био дио екипе која је постигла велики успјех у Паризу.

Он је додао да грађани Српске сматрају својом репрезентацију Србије, што је посебно значајно када су тамо и људи са ових простора.

- Мислим да је Александар велики понос омладинских школа широм Републике Српске и одређених спортских организација. Надам се да ћемо и у наредном периоду као Влада Српске радити на тој подршци - рекао је Ђуран.

Он је на пријему којем су присуствовали одбојкаши и одбојкашице омладинских категорија ОК Модрича, који је Влада Српске до сада помагала, изразио наду да ће то бити настављено.

Крекић је истакао је да су сви пресрећни, јер су имали могућност да, како је рекао, дочекају Ацу и да нису хтјели да то прође незапажено, јер је његов успјех од значаја и за Модричу и за Републику Српску.

- Опет се понавља мала историја, не онако како је било 1979. године када смо били прваци екс Југославије, сада се понавља историја да један дјечак из Модриче буде првотимац у Србији и освоји једну такву награду. Бити првак је нешто велико - рекао је Крекић.

Капитен ОК Модрича Бранко Брестовац истакао је значај Околићевог успјеха за овај клуб и његове чланове, као и да је то огроман подстрек да наставе тренирати.

- Имао сам част да сам тренирао са Околићем када је прве одбојкашке дане провео у Модричи - додао је Брестовац.

Александар Околић члан је одбојкашке репрезентације Србије која је на протеклом Европском првенству освојила златну медаљу.