latinica  ћирилица
12/10/2019 |  12:51 | Аутор: СРНА

Истрага о убиству сарајевских полицајаца кренула испочетка?

Тужилаштво Кантона Сарајево покренуло је испочетка истрагу убиства полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића у насељу Алипашино поље, чије убице ни скоро годину дана од ликвидације нису откривене.
Убиство полицајаца у Сарајеву  (Фото:D. S./Klix.ba) -
Убиство полицајаца у Сарајеву (Фото:D. S./Klix.ba)

Како пише Аваз, позивајући се на неименоване изворе наводно блиске истрази, полиција ни након годину дана није пронашла возило којим су се 26. октобра 2018. године на мјесто убиства довезле убице, као ни пушку из које су Шеховић и Вујиновић брутално ликвидирани.

Према тим информацијама од извора блиских истрази, поново је формиран тим који има задатак да све опет "прочешља" и провјери све трагове.

У овај тим поново су укључени два кантонална тужиоца, припадници МУП-а Кантона Сарајево и СИПА БиХ, а формиран је и истражни центар у згради Тужилаштва у којем се прикупљају сви подаци.

Лист наводи да то значи да Тужилаштво нема ниједан чврст доказ, те да је евидентно да су тужиоци и истражиоци, иако је истрага интензивирана, били на почетку на погрешном трагу и да је скоро годину дана провјера, вјештачења и саслушања свједока била скоро узалудна.

Није пронађен ни црни сеат леон, за којим је полиција почела потрагу тек након четири дана, а у почетку је трагала за црним голфом пет.

До сада није утврђено ни шта је било са аутомобилом марке рекстон с блинкерима, који су грађани видјели на лицу мјеста.

Тужилаштво Кантона Сарајево у притвору је због убиства полицајаца више од девет мјесеци држало Срећка Трифковића, Милоша Обрадова, Недељка Лиздека и Стефана Самарџију из Пала.

Они су скоро сви пуштени из притвора, а преузела их је Полиција Републике Српске, која их сумњичи за убиства у Бањалуци и друга кривична дјела за која су признали кривицу.