latinica  ћирилица
12/10/2019 |  12:53 ⇒ 20:02 | Аутор: СРНА

Кошарац: Иванић је конектован на амбасаде западних земаља

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац рекао је да се ова странка, када је ријеч о чланству у НАТО, оријентише искључиво на ставове институција Републике Српске, док је Младен Иванић "конектован на амбасаде западних земаља".

Коментаришући изјаву почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића да би његов услов за формирање власти на нивоу био да чланства у НАТО нема док не буду све државе у региону у том савезу, али да се пошаље годишњи национални план, Кошарац је рекао да од тога нема ништа и да је то потврда да је Иванић конектован на одређене амабасаде западних земаља.

- То је потврда онога што су чињенице указивале, да Младен Иванић јесте конектован на одређене амбасаде западних земаља и да је радећи у Предсједништву БиХ био веома склон да се заговарају чак и војне вјежбе са авионима који су и бомбардовали Републику Српску и Србију - истакао је Кошарац за Блиц.

Он је оцијенио да је Иванић благонаклон када је ријеч о НАТО савезу.

- Са друге стране, треба истаћи и чињеницу да је у вријеме предизборне кампање када је он /Иванић/ био кандидат за члан Предсједништва БиХ, тражио од Амбасаде САД да се АНП не спомиње и да то сачека нека друга времена из разлога што је у разговорима које је водио са њима био веома конструктиван у провођењу свих акционих планова који су водили БиХ ка НАТО интеграцијама - нагласио је Кошарац.

Он је подсјетио да је став СНСД да се неће ни милиметар маћи од Србије када је ријеч о НАТО путу.

Према његовим ријечима, СНСД има свој став у вези са АНП и оријентисан је на ставове институција Републике Српске, те да тај политички курс неће мијењати.

То значи, појаснио је Кошарац, да било какве модификације у вези са тим питањем дефинитивно су предмет разматрања у институцијама Републике Српске које ће одредити даље кретање представника СНСД-а у институцијама на нивоу БиХ.