latinica  ћирилица
12/10/2019 |  13:27 | Аутор: СРНА

Јовановић: Потребна боља валоризација природних и туристичких потенцијала

Директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић изјавила је данас у Власеници да су ова општина и регија препознати као дестинација која има шта да понуди у туризму, али је мало шта од њених потенцијала валоризовано.
Власеница -  Нада Јовановић - Фото: СРНА
Власеница - Нада ЈовановићФото: СРНА

Она каже да, осим тога што је Власеница на путу транзитног туризма за Јахорину, Сарајево и друга мјеста, ова општина има значајне природне потенцијале и огромне могућности за развој еко и етно туризма.

Јовановићева је рекла Срни да је Власеница имала потенцијале попут Ски-центра "Игришта" и Спортско-рекреативног центра "Језеро", али да је све то остало на бази потенцијала.

- Знам да и општина и Влада Републике Српске чине одговарајуће напоре да се све то поново подигне на одговарајући ниво - рекла је Јовановићева, која у Власеници присуствује Сајму привреде и пољопривреде.

Она каже да су представници Туристичке организације Републике Српске разговарали са људима који у околини Власенице и ближој околини припремају излетишта и смјештајне капацитете, што је важно за развој руралног туризма, јер повлачи за собом и произвођаче хране, којих на Сајму има у великом броју.

Јовановићева каже да је гастрономска понуда један од најзначајнихих сегмената у укупној туристичкој понуди.

Онаистиче да су манифестације попут Сајма привреде и пољопривреде важне за развој туризма и бољу валоризацију туристичких ресурса.

У Власеници се данас одржава 5. Сајам привреде и пољопривреде на којем је своје производе представило више од 80 излагача из Власенице и региона.