latinica  ћирилица
12/10/2019 |  14:20 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Повеља општине Петрово додијељена Влади Србије

Влада Србије добитник је Повеље општине Петрово, која је данас прославила Дан и славу општине - Михољдан.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић захвалио је за помоћ Влади Србије која је донирала 150.000 евра /293.374 КМ/ за реконструкцију школских објеката и набавку санитетског возила, али и другим институцијама и међународним организацијама које су допринијеле побољшању квалитета живота у овој општини на Озрену.

За реконструкцију школских објеката утрошено је 100.000 евра /195.583 КМ/, а за набавку санитетског возила 50.000 евра /97.791 КМ/.

Повељу је на свечаној сједници Скупштине општине Петрово преузео државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Србије Иван Бошњак.

Бошњак је захвалио за признање и поручио да ће Србија бити јача и боља да би могла да пружи већу помоћ како својим тако и грађанима у Републици Српској и државама у којима се шири српски културни простор.

Плакета општине "Михољско љето" уручена је Завичајном удружењу Озренаца "Озрен-земља Немањића" из Цириха, а уручена су и признања заслуженим појединицима и колективима.

Свечаној сједници Скупштине општине присуствовао је министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, конзул Генералног конзулата Србије у Бањалуци Драган Протић, представници братске општине Борово из Хрватске, те представници вјерских заједница, невладиних организација и званице из области привреде и културе.

Телеграме подршке упутили су Министарство рада и борачко инвалидске заштите Српске, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, општине Теслић и Станари, те Српска демократска странка.

Претходно је служен парастос и положени су вијенци на спомен-обиљежјима страдалима током одбрамбено-отаџбинског и претходних ратова.

Према програму обиљежавања Дана општине, вечерас у 18.00 часова у сали Дома културе у Петрову почеће традиционална Међународна смотра фолклора којом се завршава овогодишња манифестација "Михољско љето".

Михољске свечаности поводом Дана и крсне славе општине Петрово почеле су 6. октобра манифестацијом "Озренска јесен", а јуче је положено цвијеће на споменике српским борцима у Карановцу, Сочковцу, Какмужу, Порјечини и Кртови.