latinica  ћирилица
12/10/2019 |  14:28 | Аутор: klix.ba

Џеко задобио озбиљнију фрактуру јагодичне кости

Капитен фудбалске репрезентације БиХ и нападач Роме Един Џеко задобио је озбиљнију фрактуру јагодичне кости него што се мислило, потврдио је хирург који га је оперисао.

Џеко је оперисан након судара главама с противничким фудбалером у ремију Роме и Цаглиарија прошле недјеље.

- Била је то озбиљна фрактура, гора него смо у почетку мислили. У почетку смо вјеровали да се ради само о јагодичној кости, али смо касније пронашли фрактуру према доњем дијелу орбиталне кости око десног ока. Било је потребно извршити процедуру остеосинтезе кориштејнем плочице причвршћене шарафима како би се орбита стабилизовала. То је био једини начин. У другим случајевима сам имао посла с изолираним фрактурама, али је Единова повреда била компликованија јер се ради о двострукој фрактури због које ће опоравак бити дужи - изјавио је хирург Бруно Перући.

Џеко не смије журити с повратком на терен

- Како би кости зарасле, биће потребно још три до четири седмице. Најбоље је бити опрезан у овим ситуацијама јер журба може бити штетна. Карбонска маска можда не би пружала довољну заштиту у случају овакве повреде. Едину ће требати три до четири седмице опоравка - закључио је Перући.