latinica  ћирилица
12/10/2019 |  15:15 | Аутор: СРНА

Отворен Меморијални падобрански куп "Пет звијезда"

На спортском аеродрому Залужани код Бањалуке данас је отворен Меморијални падобрански куп "Пет звијезда" у скоковима на циљ, у оквиру којег се одржава и 65. Падобранско првенство Србије.
7. Меморијални падобрански куп "Пет звијезда" - Фото: СРНА
7. Меморијални падобрански куп "Пет звијезда"Фото: СРНА

Директор овог падобранског купа Златан Црналић рекао је Срни да ће на ова два такмичења учествовати 65 падобранаца из читавог региона, од чега ће се око 30 њих први пут на овом мјесту борити за државног првака Србије.

Он је рекао да ће на првенству Србије учествовати чланови Аероклуба "Наша крила" из Параћина, Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде "Архистратиг" из Београда и Падобранске екипе Војске Србије "Небеске видре".

Падобрански скокови биће извођени из авиона "Антонов два" са висине од 1.000 метара, са приземљењем падобранаца што ближе циљу чији је центар пречника два центиметра.

Меморијални куп "Пет звијезда" одржава се у знак сјећања на настрадале чланове Падобранског клуба Бањалука - наставника падобранства Немању Гороњу, падобранца Стефана Карановић, ученике Николу Стевића и Срђана Косића, те пилота Алена Црналића.

Они су страдали на аеродрому Залужани 20. маја 2012. године.