latinica  ћирилица
12/10/2019 |  17:55 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Рајчевић: Министарство ће увијек подржавати студентски активизам

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић поручио је данас на Јахорини, гдје је завршена тродневна студентска радна акција уређења ове планине, да ће ресорно министарство увијек подржавати студентски активизам.

Рајчевић је честитао студентима на успјешном раду претходна три дана како би олимпијска љепотица, која је огледало Републике Српска, добила нови сјај и љепши изглед.

- Студенти Универзитета у Источном Сарајеву су уређивали стазе на Јахорини и самим тим дали допринос у контексту друштвеног активизма студентске популације у Републици Српској, коју ће ресорно министарство увијек подржавати - рекао је Рајчевић новинарима након затварања акције.

Он је додао да их у ресору високог образовања и области студентског организовања и стандарда чека доста посла.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да је поносан на студенте који су успјели уредити Јахорину.

Кулић је истакао да студенти представљају будућност Републике Српске.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић рекао је да се акцији на Јахорини одазвало више од 200 студената.

- Током три дана боравка на планини средили смо пјешачке и скијашке стазе, покупили више од 300 врећа смећа, монтирали клупе и канте на стазама гдје је било неопходно. Трудићемо се да ова акција прерасте у традицију - навео је Слијепчевић.

Он је захвалио предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану предсједништва БиХ Милораду Додику што су увијек уз студенте и препознају значај акција.

Предсједник Студентског парламента Универзитета Источно Сарајева Урош Бјелица рекао је да су студенти послали лијепу слику са Јахорине о томе како да се очува природа и животна средина.

Акцију чишћења Јахорине организовала је Унија студената Републике Српске и Олимпијски центар "Јахорина".