latinica  ћирилица
12/10/2019 |  18:20 | Аутор: СРНА

Зеница: Сукоб навијачких група "БХ фанатикоси" и "Љути Крајишници"

Навијачи репрезентације БиХ, популарни "БХ фанатикоси", сукобили су се данас у Зеници са навијачком групом "Љути Крајишници", а у обрачуну има и повријеђених, јавља "Аваз".
Љути Крајишници на улицама Зенице - Фото: klix.ba
Љути Крајишници на улицама ЗеницеФото: klix.ba

Из Оперативног центра Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона кажу да је испред шопинг-центра дошло до нарушавања јавног реда и мира и да ће више информација о овом догађају бити познато касније.

- Дошло је до туче, али још немам информација има ли ухапшених - рекао је дежурни службеник у Оперативном центру МУП-а Зеничко-добојског кантона.

"Аваз" преноси да је интервенисала Хитна помоћ и да су у сукоби кориштени и метални чуњеви који се налазе испред шопинг центра.

Исти извор наводи да су ескалацију насиља спријечили радници агенције за обезбјеђење, која ради на осигурању шопинг-центра, као и да су у међувремену интервенисали и тимови Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Налицу мјеста су бројне полицијске екипе и тимови Специјалне полицијске јединице МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Још није познато шта је претходило обрачуну младића који су на себи имали обиљежја "БХ фанатикоса" и "Љутих Крајишника".

Фудбалска репрезентација БиХ игра данас у Зеници против Финске утакмицу 7. кола квалификација за Европско првенсто 2020.