latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:21 | Аутор: СРНА

Утакмица у Бреши прекинута након провокације албанских хулигана (ВИДЕО)

Пријатељска фудбалска утакмица између Војводине и Бреше у истоименом граду у Италији прекинута је у 50. минуту, након што је група хулигана махала албанском заставом и провоцирали играче и навијаче српског клуба.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Након што је десетак хулигана махало албанским заставама и провоцирало групу од двадесетак навијача Војводине, симпатизери клуба из Новог Сада су улетјели на терен.

Ситуација се смирила након неколико минута када су се навијачи Војводине вратили на трибине. Међутим, фудбалер Бреше Марио Балотели одбио је да настави са играњем утакмице, па је судија Амабиле Даниел одлучио да меч и дефинитивно буде прекинут, наводи се у извјештају са меча на клупском сајту Војводине.

И прије овог момента било је бурно јер је судија убрзо послије другог гола домаћина искључио тренера Војводине Ненада Лалатовића, који није желео да напусти клупу, па је одлучио да накратко повуче екипу са терена.

Ипак, меч је настављен послије неколико минута, али су се повици са трибина, "цигани, цигани" упућени Новосађанима наставили несмањеном жестином. Све то је довело до прекида у 50. минуту.

Бреша је повела у седмом минуту голом Алфреда Донаруме из пенала, да би у 13. минуту домаћин повео са 2:0 преко Пјерпаола Бисолија.

Војводина је у 38. минуту успјела да смањи предност "Бреше" на 2:1, а стријелац је био Огњен Ђуричин.