X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
13/10/2019 |  10:14 ⇒ 10:17 | Извор: Вечерње новости

Вујић: Клинтонови криви што су терористичке организације овладале Косовом (ФОТО)

Српски лобиста у САД Дејвид Вујић сматра да су чланови породице Клинтон криви што су терористичке организације овладале Косовом и Метохијом, те да америчком предсједнику Доналду Трампу треба указати на то.
Споменик Клинтону у Приштини (фото:srbin.info) -
Споменик Клинтону у Приштини (фото:srbin.info)

Вујић сматра да то може само помоћи у политичком рјешавању овог најважнијег националног питања.

- Заједнички именитељ српских несрећа посљедњих деценија је породица Клинтон. Актуелног америчког предсједника Доналда Трампа на све начине и изнова треба да подсјећамо на то, јер и сам има великих проблема због њихове политичке заоставштине - рекао је Вујић.

Он је навео да су Клинтонови активно учествовали у демонизовању српског народа, а њихова политика према Србима је резултирала етничким чишћењем стотина хиљада Срба из Крајине, БиХ и са Космета.

- Подржавали су плаћенике Бин Ладена, заједничког непријатеља Америке и Србије. Они сада живе потпуно мирно у комфору, без трунке кајања. Указивање Трампу да су Клинтонови криви што су терористичке организације овладале српском светом земљом Косовом може нам само помоћи у политичком рјешавању овог за нас најважнијег националног питања - навео је Вујић.

Дејвид Вујић

Он је рекао да би озбиљан покушај српске заједнице у САД, у сарадњи са Србијом, да се улога породице Клинтон у страдању Срба постави пред америчке судове задобила озбиљну пажњу Трампа.

- Такав један правни процес у САД, који би директно повезао Клинтонове и Косово, у перспективи би утицао на рјешавање кризе око српске покрајине - истакао је Вујић.

Он је додао да је администрација у Вашингтону, дијелом и заслугом српских угледних људи, најзад препознала малигни утицај албанских лобиста на Капитолу.

- И државни секретар Мајк Помпео недавно је јавно и оштро упозорио предсједника Конгресног одбора за спољне послове Елиота Енгела, да престане да притиска, застрашује и малтретира дипломатско особље САД косовским лобистичким причама - додаје Вујић.

Он је истакао да Србију у Вашингтону промовише мала група волонтера и професионалаца, уз неколико бивших и активних републиканаца из Конгреса, који заступају српске интерсе, прије свега из личног осјећаја правде и истине.

- Мана нашег народа је што вјерујемо да је истина очигледна и да је као такву не треба доказивати. Морамо сваког дана инсистирати на тражењу "кривца" за своју несрећу - рекао је Вујић, који је био један од седморице инжењера српске националности који су учествовали у мисији "Аполо", слања човјека на Мјесец.