latinica  ћирилица
13/10/2019 |  14:09 ⇒ 15:24 | Аутор: klix.ba

Истрага убиства Лане Биједић још тапка у мјесту

Ни након осам дана од убиства младе Мостарке, истрага коју предводи Тужилаштво Западнохерцеговачког кантона није открила трагове који би водили до починиоца, пишу федерални медији.
Истрага убиства Лане Биједић (фото: doznajemo.com) -
Истрага убиства Лане Биједић (фото: doznajemo.com)

Ко је убио 19-годишњу Лану Биједић, несуђену студенткињу, и даље је мистерија без рјешења и, што је најважније, без осумњичених и ухапшених. Како дани пролазе, тако се на трагичну Ланину судбину дописују епизоде из њеног живота, посебно оног посљедњег дана који само додатно збуњују истражиоце и јавност која прати споро одмотавање овог клупка.

КПрема мишљењу тужиоца Јосипа Аничића, вјероватно није ријеч о злочину из страсти, што је била једна од првих сумњи, већ је вјероватно ријеч о дјелу потпуно неурачунљиве особе. Ипак, Ланин посљедњи дан још увијек је испреплетен контадикторностима које збуњују истражиоце.

- Надзорне камере су је снимиле на кружном току код Звировића, али дио од те локације до мјеста на коме је пронађена је слабије покривен камерама и он је још обавијен велом тајне. Претрага терена, ријеке, као о вјештачење њеног телефона још нису дали информације које су истражиоци очекивали - рекао је Аничић.

Наводи, да како још нико није приведе, нити испитан као осумњичени, полиција највише времена тренутно проводи на тумачењу исказа оних грађана који су се јавили на позиве да помогну у истрази.

Тијело Лане Биједић пронашао је рибар прошле недјеље у ријеци Студенчици поред Љубушког. Интригира и то да је Лана љетос често долазила на купалиште које се налази само стотињак метара од мјеста на којем је пронађена, из чега је изведен закључак да је познавала локалитет.