latinica  ћирилица
13/10/2019 |  15:23 | Аутор: СРНА

Приштина припрема манипулацију српским гласовима

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију упозорила је да се припрема манипулација српским гласовима на Косову и Метохији са намјером да се пошто-пото у приштински парламент, мимо воље српског народа, угура неки "Куртијев Србин", рекао је директор Канцеларије Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Из овога цио свијет треба да види какви се шовинисти и лудаци у Приштини баве политиком. Све се ово ради да би се Срби још једном лажно оптужили и изложили мржњи, са циљем да се из понора изборне катастрофе извуку Рада Трајковић и други Куртијеви кандидати - навео је Ђурић у саопштењу.

Он је истакао да ће о овој срамоти бити информисан читав свијет и да се грдно вара свако ко мисли да ово политичко разбојништво и мангупирање може да прође, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Према његовим ријечима, бизарно је каквим се триковима Приштина служи како би у овој шовинистичкој фарси срушила изборни резулатат Српске листе.

- Поручујемо свима који мисле да прекрајање изборне воље српског народа може остати без посљедица да још једном промисле, јер фингирање тровања, које подсјећа на догађај из 1990. године, јесте брутални примјер изругивања демократији и људским правима - навео је Ђурић.

Он је напоменуо да се из "пропагандних кухиња у Приштини" јавност на КиМ данима припрема за некакав "велеобрт" приликом бројања гласова из централне Србије, па су данас, на перверзан и бизаран начин, учинили први корак ка потпуном укидању права Срба на слободну политичку вољу.

- Не улазећи у то да ли су албански чланови приштинске ЦИК одглумили алергију, или су добили "шовинијазу" усљед психосоматске реакције на присуство представника Српске листе, упозоравамо политичке актере у Приштини и њихове савјетнике да се не играју са стабилношћу региона - истакао је Ђурић.

У Центру за бројање гласова ЦИК у Приштини прекинут је процес бројања гласова који су стигли из Србије због због тога што су, како тврди Газета експрес, чланови Комисије добили алергију на кожи након контакта са ковертама.