latinica  ћирилица
13/10/2019 |  18:28 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Пријетње начелнику Пала: Југовић од полиције тражи да открије починиоце

Пријетеће СМС поруке, које су од 2016. најмање двије године упућиване начелнику општине Пале Бошку Југовићу поново су врућа тема. Југовић тражи да се објелодане резултати истраге, јер су га поједини функционери локалног СДС –а етикетирали као манипулатора, који је сам себи слао СМС поруке. Југовић је најавио да ће од полиције и инспекцијских органа тражити да истраже којим је новцем и процедурама град Источно Сарајево недавно постао власник приватне ОСМ ТВ, са које су, како наводи усмјерени неосновани напади на њега.

Пријетње њему лично, дјеци и породици, те дискретне мјере заштите полиције, за које ни његова породица није знала, Југовић би најрадије оставио у прошлости, али не може, каже, дозволити да од њега манипулатора и криминалца праве лица која су општину оставила у провалији са два милиона КМ финансијског минуса. Југовић каже да је увјерен да грађани Пала нису заборавили ни коме је пријећено, ни чијим политичким представницима су паљена возила.

- Иинсистирам да се та лица открију, без обзира да ли ће бити основа да се покрене кривична пријава или не, ја ћу са своје стране покренути приватну тужбу, поготово када постоји основана сумња да се нека од тих лица налазе на листи СДС-а за одборнике из прошлог сазива - поручио је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Некадашњи начелник, предсједник паљанског СДС Миодраг Ковачевић тврди да је и лично заинтересован да се истрага оконча.

- Можемо закључити да се изгледа зна ко је то радио, а да се из неких разлога ћутало до сада. Мени је драго да сам својом изјавом испровоцирао начелника општине да изговори ту реченицу и позивам МУП да расвјетли ово кривично дјело - тврди Миодраг Ковачевић, предсједник ОО СДС Пале.

Полицијска управа не, али Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву може дати информацију у којој фази је истрага о случају пријетећих СМС порука, које је добијао начелник општине Пале Бошко Југовић.

- Ми смо 11. априла доставили извјештај Тужилаштву и сада је то код поступајућег тужиоца, који ће сигурно донијети адекватну одлуку у вези са тим предметом. Мислим да Тужилаштво може дати неки свој став по том питању, а ми смо завршили свој дио посла - нагласио је Бранимир Шеховац, начелник Полицијске управе Источно Сарајево.

Југовић је свјестан да је опозиција, првенствено СДС започела агресивну изборну кампању чак годину дана прије избора, али га каже нису дочекали неспремног. Тврди да су актери напада свакодневно на телевизији коју је градска управа купила средствима која припадају и грађанима Пала, а на којој је ембарго на свим његовим и активностима општинске управе. Југовића занима начин на који је донедавно комерцијалне ОСМ ТВ постала власништво града.

- Ми овдје правимо тендерске процедуре, имамо ригорозне приче на пар хиљада марака. Веома ме занима како се затвара 600.000 КМ, каква је процјена, како се понаша регулатор у свему томе и ко је директор, ко уређивач у свему томе. То ме занима? - додао је Југовић.

Купац ТВ ОСМ, одлуком градске скупштине је "Градски радио", али се наслућује се да сви поступци да ли регистрације, или преноса власништва нису окончани. В.д. директорка Сњежана Мачар о томе није жељела говорити, али каже истраге се не плаше.

- Све је транспарентно, ко хоће да се бави било "каким" истраживачким радњама, нек ради! Може се ово сматрати одређеним политичким притиском на уређивалку политику - нагласила је Сњежана МАачар, в.д. директор ЈП "Градски радио".

Очито у Палама је већ почела жестока изборна кампања, у којој су за сада актери СНСД и СДС. Југовић каже, све своје идеје и програме из претходне кампање је реализовао и нада се да ће то грађани препознати. Ковачевић пак очекује изборну битку идеја и програма, без јавности узмемирене пријетњама.