latinica  ћирилица
13/10/2019 |  18:45 | Аутор: СРНА

Требиње: Сефа најбољи друмски бициклиста Балкана

Репрезентативац Албаније Јлбер Сефа нови је шампион на Балканском првенству у друмском бициклизму, одржаном у Требињу, друго мјесто припало је српском бициклисти Марку Даниловићу, а трећи је био Кипранин Александрос Мацангос, саопштено је из организације Балканског првенства у бициклизму.
Шампиони Балканског првенства у друмском бициклизму, Требиње - Фото: СРНА
Шампиони Балканског првенства у друмском бициклизму, ТребињеФото: СРНА

Двадесетосмогодишњи Сефа превезао је 95 километара превезао за 2:01,02 часа и за 48 секунди био је бржи од Даниловића.

У женској категорији прво и друго мјесто освојиле су Гркиње Барбара Фасоји и Елена Цавари, а треће Румунка Андреа Јонеску.

Сефа је рекао да је дуго чекао ову побједу, јер је, како је навео, прилично искусан, будући да се бициклизмом бави већ 15 година.

Даниловић каже да очекивао да ће он или неко од његових колега стићи до побједе, па је само донекле задовољан другим мјестом.

- Пореметио нас је пад младог Ђорђа Ђурића, он је био наш највећи адут на овако равној стази. Ипак, успели смо да се прегрупишемо, али нисмо имали снаге за победу - рекао је Даниловић.

Као и првог дана када је на хронометру славио Огњен Илић из Србије, крај стазе, а нарочито на циљу, окупио се велики број гледалаца који су аплаузом поздравили најбоље.

Бронза јуниора Хусеина Селимовића у хронометру остао је најбољи резултат представника БиХ.

Директор Балканске бициклистичке уније Владимир Куваља захвалио је домаћинима, те истакао како му је драго што се Требиње уписало на бициклистичку мапу свијета, гдје ће, како каже, остати наредних година.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изразио је задовољство што је ова трка пробудила интерес за бициклизам.

- На сваком кораку су се куповале кациге за дјечије трке, што је охрабрујући знак. Имамо велике планове како са такмичарским, тако и са рекреативним бициклизмом - рекао је Ћурић.

Организатори Балканског првенства у бициклизму били су Бициклистички савез Републике Српске и Балканска бициклистичка унија.

Подршку у организацији овог великог догађаја, осим Града Требиња, пружила је и Влада Републике Српске.