latinica  ћирилица
14/10/2019 |  08:05 | Аутор: СРНА

Опрез, магла уз ријеке и на планинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви, на дионицама уз ријечне токове и преко планинских превоја могућа је слабија магла, а у усјецима и поред камених косина постоји могућност одрона.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске апелују на возаче да прилагоде вожњу стању и условима на путу.

Због санације пута на дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Поточани, саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици регионалног пута Источно Сарајево-Требевић-Пале, у току је реконструкција пута и проширење моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На тој дионици забрањен је саобраћај за теретна возила носивости веће од 3,5 тона, а у Источном Новом Сарајеву и на Палама постављена је саобраћајна сигнализација која преусмјерава ту категорију возила на алтернативне правце.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконстукција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

Деминирање терена изводи се на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због изградње ауто-пута Коридор "Пет це", кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

У току је постављање камера на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

У току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Топола", на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/, потпуно је обустављен саобраћај.

У Федерацији БиХ, на дионици ауто-пута А1 Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине у току су радови, па се саобраћај преусмјерава из возне у претицајну траку, као и на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, гдје се саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

Из БиХАМК-а је саопштено да ће због редовног сервисирања тунела "Вис", "25. новембар" и "Граб", вечерас од 20.00 до сутра до 6.00 часова, за саобраћај бити затворена дионица ауто-пута А-1 Сарајево запад-Лепеница.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације тунела "Врандук два", током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, долази до формирања дужих колона у оба смјера. Саобраћај се на тој дионици обуставља од тридесет минута послије поноћи до 4.30 часова.

На граничном прелазу Брчко-Гуња саобраћај је обустављен за теретна возила и аутобусе, док на осталим нема задржавања.