latinica  ћирилица
14/10/2019 |  08:17 | Аутор: СРНА

Почиње Филмски кампус у Требињу

У Требињу вечерас почиње 9. Филмски кампус на којем ће учествовати двадесетак студената са филмских академија из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Федерације БиХ, као и истакнути филмски умјетници.
Требиње - Фото: илустрација
ТребињеФото: илустрација

Директор Кинотеке Републике Српске Сњежан Лаловић изјавио је раније Срни да ће предавачи, између осталих, бити филмски аутори, попут Горана Радовановића и Лордана Зафрановића, те управник Архива Југословенске кинотеке Александар Ердељановић.

Он каже да ће до 20. октобра свако вече бити организоване филмске пројекције, а Кампус вечерас отвара "Танго аргентино" Горана Паскаљевића из 1992. године.

Лаловић је навео да ће током Кампусу бити одржана предавања и да је значајан због тога што студенти могу да чују оно што не могу током редовног школовања.

- "Филмски кампус" - прилика је да покажемо домаће филмове који важе за класике југословенске киноматографије, као и новија остварења - рекао је Лаловић.

Он је навео да ће бити приказани филмови, попут "Дух времена", "Окупација у 26 слика", "Упознајте Корнелија", "Љубав и мода", "Месо", "Окупирани биоскоп", "О животу и смрти".

Улаз на филмске пројекције је бесплатан.

Организатор "Филмског кампуса" је Кинотека Републике Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и Културним центром Требиње.

Кампус ће бити отворен вечерас у 19.30 часова у Културном центру.