latinica  ћирилица
14/10/2019 |  09:02 ⇒ 10:47 | Аутор: РТС

Фудбалери Србије гостују Литванији

Фудбалска репрезентација Србије од 20.45 игра у Виљнусу против Литваније у оквиру квалификација за пласман на Првенство Европе.
Литванија - Србија - Фото: РТС
Литванија - СрбијаФото: РТС

Екипа Љубише Тумбаковића у добром расположењу је кренула на пут, пошто је савладала Парагвај у припремној утакмици.

Србија је у Литванију оппутовала као фаворит у нади да ће забиљежити четврту везану побједу против овог ривала.

У посљедњих 13 мјесеци Србија и Литванија састајали су се три пута, Србија је остварила све три побједе, у Виљнусу смо у Лиги нација славили 1:0, гол је постигао Душан Тадић.

Србија је тренутно трећа на табели групе Б и готово је извјесно да ће за пласман на континентални шампионат морати да се бори кроз бараж.

"Орлови" послије пет утакмица Групе Б имају седам бодова, док су Литванци посљедњи са само једним бодом.

Украјина је прва са 16 поена из шест мечева, Португалија је друга са 11 послије пет утакмица, а Луксембург четврти са четири бода.  

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред меч квалификација за ЕУРО 2020 против Литваније, рекао је да ривал њему добро познат.

- Гледао сам Литванију сад против Украјине и то је једна позитивнија димензија. Далеко дисциплинованија, борбенија екипа, са посебном идејом. Као да играчи полако сазријевају. Било је промјена, али не много - рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Вилњусу.

Тумбаковић је упитан и да ли очекује чудо до краја квалификација да Србија ЕП обезбиједи прије баража.

- Да би се десило чудо, прво мора да зависи од нас. Ако ми не побиједимо, онда шта год да се деси, није чудо. Зато идемо степеник по степеник, хајде да побиједимо, па онда да видимо чудо, а чуда се дешавају - рекао је он.