latinica  ћирилица
14/10/2019 |  10:48 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Јукић: Уколико се распадне ВСТС, распашће се и остале институције

Потпредсједница Високог судског и тужилачког савјета БиХ Ружица Јукић тврди да уколико се распадне ВСТС и остале институције на нивоу БиХ ће се распасти.
Ружица Јукић (фото: ba.n1info.com) -
Ружица Јукић (фото: ba.n1info.com)

Јукићева је на свом Фејсбук профилу написала "да је добила информацију о сценарију како би требало да изгледа рушење ВСТС".

- Ових дана 'дошла' је до мене информација о плану појединих амбасада да господин /Муриз/ Мемић одржи данас састанак с главним тужиоцем Горданом Тадић, а након тога да одржи протесте и да се каже да је за све крив Високи судски и тужилачки савјет БиХ - навела је Јукићева.

Она додаје да ће независни експерт ЕУ Рајнхард Прибе доставити извјештај који ће бити лош по правосуђе, те да ће заједно са америчком Амбасадом тражити од високог представника Валетина Инцка да искористи бонска овлашћења према ВСТС-у да распусти његове чланове, преноси портал Кликс.

- Вољела бих да је ова информација лаж. Али, да ли знају они, који су направили овакав план /под условом да је ово истина/ да управо руше институцију БиХ, што представља кривично дјело - истиче Јукићева.

Додала  је да поједини представници амбасада агресивно наступају у жељи да се именују поједини носиоци правосуђа за главне тужиоце, чиме су јасно манифестовали мијешање у рад ВСТС и сигурно изашли из мандата, због којег су и послани у БиХ.

- Јасно је, ко у свему овоме, има умијешане прсте - истиче Јукићева.

Јукићева је навела да постоје велики политички притисци на рад ВСТС-а, негирајући да та институција ради непрофесионално.

- Распадне ли се ВСТС, тврдим да ће се и остале институције на нивоу БиХ распасти - је Јукићева.