latinica  ћирилица
14/10/2019 |  12:52 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Стевандић: Шаровићев алиби за опстанак у власти

Предсједавајући Клуба Срба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић изјавио је Срни да предсједник СДС-а Мирко Шаровић, тврдњама да СНСД блокира рад Парламентарне скупштине БиХ, покушава да нађе алиби за опстанак у фотељи коју је изгубио на изборима.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- То је покушај да буде нелегитимни представник из Републике Српске, опстајући искључиво ради договора са /предсједником СДА/ Бакиром Изетбеговићем - оцијенио је Стевандић.

Стевандић је рекао да би и Изетбеговић желио да промијени скупштинску већину, али то је немогуће.

- Све што ради Шаровић, у суштини, прављење је одступнице за Изетбеговића да се што дуже не формира Савјет министара, јер су он, /Драган/ Мектић и /Игор/ Црнадак министри који одговарају Изетебеговићу, али немају политички легитимитет и довољан број гласова. То је разлог блокаде, а не одлука нас у Парламентарној скупштини - напоменуо је Стевандић.

Он је истакао да није тачна тврдња да СНСД блокира рад парламента, већ је Шаровић тај који учествује у блокади да би опстао у својој фотељи.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић сматра да рад Парламентарне скупштине БиХ блокира СНСД, а прати га ХДЗ и поново наводи да, уколико се, како каже, настави са блокадом треба искористити све методе, попут промјене парламентарне већине.

Повезане вијести:

Шаровић: Спреман сам за промјену парламентарне већине на нивоу БиХ