latinica  ћирилица
14/10/2019 |  13:08 | Аутор: СРНА

ПУ Зворник: Откривено 430 миграната

На подручју Полицијске управе Зворник током девет мјесеци ове године евидентирано је укупно 430 миграната који су илегалним преласком границе ушли на то подручје, што је за 17 миграната мање у односу на исти период прошле године, рекао је данас начелник ове управе Александар Васиљевић.

Васиљевић је на конференцији за новинаре рекао да се мигранти не задржавају на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Зворник, него иду ка Федерацији БиХ.

Он је истакао да се одређени број миграната враћа назад у Србију јер нису успјели да се пребаце у неку од западноевропских земаља, а предстоји захлађење.

Васиљевић је рекао да се, у складу са Споразумом о међусобној помоћи и сарадњи са Граничном полицијом БиХ, одређени број припадника упућује на испомоћ Јединици граничне полиције Зворник, чиме је појачана активност с циљем спречавања уласка илегалних миграната из правца Србије.

Према његовим ријечима, полиција према откривеним мигрантима поступа хумано, тако да није било проблема приликом њиховог просљеђивања надлежним службама на даље поступање.

Васиљевић је додао да се полиција придржава и свих закључака Координационог тијела Владе Републике Српске за праћење кретања илегалних миграната преко овог подручја.