latinica  ћирилица
14/10/2019 |  13:38 ⇒ 13:39 | Аутор: СРНА

Пуноправно чланство балканских земаља - интерес ЕУ

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић разговарао је у Београду са предсједником Државног збора Словеније Дејаном Жиданом, који је оцијенио да је потребно да ЕУ убрза процес преговарања са свим балканским земљама јер је њихово пуноправно чланство прворазредан политички, безбједносни и економски интерес ЕУ.
Београд: Радмановић - Жидан - Фото: СРНА
Београд: Радмановић - ЖиданФото: СРНА

У разговору на маргинама 141. засједања Скупштине Интерпарламентарне уније, Радмановић и Жидан констатовали су данас да су односи двије земље на врло високом нивоу, али да добре политичке и институционалне односе БиХ и Словеније треба да прати и снажнија сарадња на економском плану, те подизање нивоа словеначких инвестиција у привреду БиХ, саопштено је из парламента БиХ.

Радмановић је, износећи оцјену да је Словенија једна од чланица ЕУ која одлично разумије политичке прилике и односе у БиХ, упознао Жидана о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, истичући да ни годину дана након спроведених избора није изабран нови Савјет министара.

Он је додао да таква ситуација битно успорава процес европских интеграција, о којем постоји консензус свих важнијих политичких партија у БиХ.