X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/10/2019 |  13:52 ⇒ 14:05 | Извор: ТАНЈУГ

Бандић уцијенио Пленковића: Или плате просвјети или пада Влада

Предсједник Странке рада и солидарности и загребачки градоначелник, Милан Бандић, поручио је премијеру Хрватске Андреју Пленковићу - или ће повећати плате учитељима и наставницима за шест одсто или ће ове владе више неће бити, јавио је хрватски портал Индекс.
Милан Бандић  (фото: PIXSELL) -
Милан Бандић (фото: PIXSELL)

Док то питање не буде ријешено, Бандић је поручио да нико из његове странке неће "подићи руку" у парламенту.

- То је срамота да се калкулише око тога је ли важније 15 фотеља или 68.000 људи - изјавио је Бандић у Основној школи "Тин Ујевић" на отварању стручног скупа учитеља продуженог боравка основних школа.

Према писању портала, Бандић је Пленковићу и влади поручио да данас "подвуче црту", да не чека сутра, и да уразуми министарку да пренамјеном средстава намјењених за куповину информатичке опреме и ријеши, како је рекао, "ову агонију" и "овај путујући циркус".

Додао да још увијек вјерује Пленковићу да је државник и да ће донијети државничку одлуку.

Према његовим ријечима, Хрватска има три приоритета - демографску обнову, знање и образовање те рад и запошљавање.

Према писању Индекса, Бандић је тиме отворено стао на страну школских синдиката који су прошле седмице ступили у циркуларни штрајк тражећи повећање коефицијената сложености послова за 6,11 одсто. Пленковић и влада томе су се досад противили нудећи повећање за два одсто од 1. октобра ове и два одсто од 1. јуна наредне године.

На страни синдиката и њихових захтјева досад су из владајуће коалиције били само ХНС и министарка науке и образовања Блаженка Дивјак.