latinica  ћирилица
14/10/2019 |  14:48 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Без полиције не прилазити објектима у којима су мигранти неовлаштено

Полицијска управа Требиње позвала је грађане, поводом више пријава о неовлаштеним уласцима миграната у куће које се налазе у близини границе са сусједним земљама, да без полицијске пратње не прилазе тим објектима да би били спријечени нежељени догађаји.
Полицијска управа Требиње - Фото: РТРС
Полицијска управа ТребињеФото: РТРС

Полиција позвала је грађане да имају разумијевања за тренутну мигрантску кризу на коју ће припадници Полицијске управе настојати да адекватно одговоре у складу са могућностима, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Полицијским станицама је наложено да сви полицијски службеници буду на
располагању да би заједно са грађанима успјели да сачувају објекте који се налазе у селима у пограничном појасу са сусједним земљама.

У саопштењу се истиче да ће бити одржани састанци са представницима Граничне полиције БиХ с циљем повећања нивоа сарадње и заједничких активности на спречавању уласка миграната.

- С обзиром на то да још метеоролошке прилике погодују кретању миграната, не очекује се да ће доћи до смањења броја миграната, због тога апелујемо на све грађане херцеговачких општина, да уколико их виде, да се крећу главним или споредним саобраћајницама, позову на 122 и обавијесте полицију о смјеру њиховог кретања - наводи се у саопштењу.

Полицијски службеници су на сваки позив грађана адекватно одговорили, што ће чинити и даље.