X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/10/2019 |  14:58 ⇒ 14:59 | Извор: СРНА

Еко-топлане: Нова сезона гријања, старе цијене

Предузеће Еко-топлане Бањалука спремно улази у нову сезону гријања, у којој ће цијене остати на нивоу прошлогодишњих, саопштено је из овог предузећа.
Еко топлане - Фото: РТРС
Еко топланеФото: РТРС

Из овог предузећа подсјећају да су са испоруком топлотне енергије највећем дијелу потрошача кренули и прије званичног почетка сезоне - 3. октобра, кроз функционалне пробе цјелокупног топлификационог система.

У саопштењу је наведено да ће режими гријања на самом почетку, као и у цијелој сезони, бити прилагођени спољашњој температури.

- Упркос чињеници да су дијелови топлификационе мреже стари готово пет деценија, због чега је претходних сезона долазило до проблема у испоруци топлотне енергије, Еко-топлане су током припрема за нову сезону гријања реализовале велики број активности кроз санацију најкритичнијих тачака на систему - наведено је у саопштењу.

Из Еко-топлана додају да су завршени сви потребни ремонти на систему даљинског гријања.

- Током сезоне биће видљиви прави ефекти ових радова, али, у сваком случају, очекујемо успјешну сезону са мање губитака топлотне енергије и мање рекламација наших корисника - поручили су из овог предузећа.

Појашњавају да због мањих проблема на дистрибутивној мрежи, који су се појавили након пуњења система, усљед дотрајалости одређених дијелова, поједини објекти и корисници још нису имали гријање или су га имали са прекидима, али су све расположиве техничке екипе на терену и отклањају кварове.

- До сада је обезбијеђено око 90 одсто потребног дрвног сортимента. Набавка се одвија у складу са раније утврђеним планом, према којем би до краја године требало да буде набављена комплетна количина енергента потребна за сезону 2019/2020. године - наведено је у саопштењу.