latinica  ћирилица
14/10/2019 |  16:17 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Брод: Обиљежена слава општине

У Броду је обиљежена слава општине.

Тим поводом освештан је Светосавски дом, изграђен средствима Владе Републике Српске, општине и самих вјерника. Слава општине за православне вјернике Брода, велики је и значајан дан.

Након литургије и литије градом, освештан је новосаграђени Светосавски парохијски дом. Кум Дома као и храма Покрова пресвете Богородице, који је изграђен прије 10 година, и не крије своје велико задовољство.

- Велика ми је част, јер ја сам одрастао у овој цркви и био сам кум и ове цркве, а ево и сада хвала Богу са својом породицом, кум и дома Светосавског - рекао је Синиша Видић кум храма и Светосавског дома.

За његову изградњу побринули су се Влада Републике Српске, локална администрација и вјерници.

- Желим срећну славу свим Брођанима, свим људима добре воље, и свакако нашим гостима да се видимо и догодине овдје у нашем Броду. Захвални смо им на одзиву за ову нашу свечаност - рекао је Илија Јовичић начелник Брода.

Заслужним вјерницима и грађанима додијељено је осам архијерејских похвалница и 18 захвалница СПЦ. Општина Брод је такође заслужним грађанима за ангажовање у изградњи Дома додијелила неколико захвалница и признања.