latinica  ћирилица
14/10/2019 |  18:16 ⇒ 18:18 | Аутор: СРНА

Болница "Србија": Сарадња са торакалним хирургом Владом Цвијановићем

Руководство Болнице "Србија" данас је договорило сарадњу са једним од најпознатијих торакалних хирурга у региону професором доктором Владом Цвијановићем, који ће прве прегледе и операције обавити од 28. октобра до 1. новембра, саопштено је из ове здравствене установе.
Источно Сарајево - Болница "Србија" - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Болница "Србија"Фото: СРНА

Директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија рекао је да је до одласка доктора Славка Ждрала у пензију 2014. године ова болница била препознатљива по операцијама грудног коша, које су само рађене у Болници "Србија" и Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

- Повратком специјалисте грудне хирургије доктора Ненада Ждрала створени су сви потребни услови да се у нашој болници понове крене са овом врстом операција - нагласио је Шешлија, поручивши да је пацијент на првом мјесту и да је за њега најважније да суграђанима у болници "Србија" буде пружена најбоља здравствена услуга у цијелој регији.

Шешлија истиче да је веома значајно што ће овакав еминентни стручњак из области торакалне хирургије, осим сложених операција, радити и на едукацији доктора у овој установи, како би се овај ниво услуга и даље задржао у Болници "Србија".

Доктор Владо Цвијановић запослен је на Војномедицинској академији у Београду од 1994. године, гдје је напредовао у свом стручном и научном раду, а то знање је стицао широм европских клиника гдје се ради најбоља торакална хирургија, наводи се у саопштењу.

Од 2001. године ангажован је на Медицинском факултету Универзитета у Београду, на којем је прешао пут од асистента до редовног професора на Катедри за хирургију.

Редован је члан великог броја домаћих и страних стручних удружења. Аутор је и коаутор више научних, стручних радова и књига.

Од 2007. године професор Цвијановић покренуо је и основао тим за видео-асистирану торакоскопску хирургију која је данас златни стандард.

Све информације у вези са пријавом за преглед код професора Цвијановића могуће је добити од доктора Ненада Ждрала на број телефона: 057/325-311 локал 329 - Одјељење хирургије Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.