latinica  ћирилица
14/10/2019 |  18:32 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Од подстанара до срећног власника стана

Елвис Џаферагић из Приједора добитник је 4. стана у највећој наградној игри у Републици Српској "10 рачуна изброји и стан освоји".

Да подсјетимо, наградну игру и приредила је Влада Српске у жељи да се стекне навика узимања фискалних рачуна а у циљу сузбијања сиве економије .

Вијест о добитку стана Елвиса Џаферагића затекла је на точковима и није било лако наставити пут до одредишта.

- Ишао сам на службени пут према Сарајеву. Прва ми је честитала колегиница, она ме је прва успјела добити и назвати. Ја нисам одмах повјеровао у то док она није заплакала од среће - прича Џаферагћ.

Елвис је запослен у Управи за индиректно опорезивање БиХ и подстанар је у Приједору већ четири године. Како планира да ускоро оснује породицу, дјевојка Јелена и он одлучили су да учествују у наградној игри и шаљу коверте са рачунима. Послали су свако по 90 -так.

Након што је комисија констатовала да претходно извучена учесница није послала важеће рачуне и не може бити добитница , услиједило је ново извлачење и срећа је била на Елвисовој страни. Постао је власник стана од 67, 60 квадрата у Карађорђевој улици у Бањалуци.

"10 рачуна изброји и стан освоји" је највећа наградна игра у Републици Српској, а доказ томе је и 1.841 844 коверте које су биле у оптицају за награде. Вјерујемо да ће нам заиста узимање фискалних рачуна постати навика и да ће Влада Српске и наредне године организовати наградну игру.