X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
С љубављу храбрим срцима банер
15/10/2019 |  09:39 ⇒ 09:40 | Извор: СРНА

У понедјељак ранг-листа кандидата за директора Сипе

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ на сједници заказаној за понедјељак, 21. октобра, требало би да утврде ранг-листу кандидата који су се пријавили на конкурс за избор новог директора Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

На сједници ће бити обављени разговори са кандидатима који испуњавају услове јавног конкурса за избор новог директора Сипе, објављено је на веб-страници Парламентарне скупштине БиХ.

Чланови Независног одбора размотрили су у септембру пријаве пристигле на конкурс за избор директора Сипе и утврдили да од пет пријављених кандидата четири испуњавају услове.

Према процедури, Независни одбор доставља ранг-листу министру безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгану Мектићу који је, према законом предвиђеним процедурама, доставља Савјету министара који именује новог директора ове полицијске агенције.

Срна незванично сазнаје да су пријаве послали актуелни директор Сипе Перица Станић, којем мандат истиче 5. новембра, директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, бивши директор Сипе Горан Зубац, полицијски службеник из Требиња Жарко Лакета, те полицајац из Бањалуке Његош Јовановић, чија је пријава одбачена.