latinica  ћирилица
15/10/2019 |  14:54 | Аутор: СРНА

Нема трагова тровања код контролора листића из централне Србије

Нема трагова тровања код лица која су била ангажована на бројању гласова из централне Србије након протеклих ванредних парламентарних избора на Космету, саопштио је данас на конференцији за новинаре конзилијум љекара Инфективне клинике Клиничко-болничког центра Приштина.

- Свих 12 примљених лица су доброг здравственог стања и ни код једног нема трагова који би упућивали на заразну болест - речено је на конференцији у Приштини, уз напомену да су та лица примљена у болницу због наводног тровања и свраба.

У Клиничко-болнички центар у Приштини од 26 наводно затрованих примљено је 12 лица, која су тврдила да су послије контакта са ковертама у којима су се налазили гласачки листићи пристигли из централне Србије осјетила свраб и гушење.

Тим поводом, из Српске листе су оцијенили да је у питању смишљена манипулација листићима да би се преиначила народна воља и у приштинске институције увукли Срби који прихватају независност самопроглашеног Косова.

Из Српске листе подсјећају да се исти сценарио догодио 1990. године када се наводно отровало више стотина албанских ученика, иако су заједно наставу похађали са српском дјецом, а потом 1999. године "случај Рачак" послије кога је почело бомбардовање бивше СРЈ, као и 2004. године пред Мартовски погром када су албански медији пренијели лажну вијест да су у ријеци Ибар у мјесту Чабра у општини Зубин Поток Срби утопили троје албанске дјеце